Min vej ind i vinens verden....

Fra novice til ekspert er der langt, dette gælder også når der er tale om vin.
Jeg er meget bevidst om, at jeg aldrig bliver ekspert indenfor vin og at min tilgang til læring er pragmatisk. Min største overbevisning er, at hvis du vil lære noget om vin, så drik. Dette er ikke en opfordring til at blive alkoholiker, men jo mere vin, du har smagt, jo mere nuanceret billede får du og derved bliver du ekspert på din smag og dit valg af vin. Min passion er champagne og vine fra Italien, hvorimod Frankrig stadig er for mig et temmeligt ukendt land, og her er læringskurven stejl.

Vinene i Holms kommer fra mange forskellige leverandører og jeg har ikke vin på hylden, som jeg ikke har smagt. 
Holms Vinotek er etableret i 2020 og på baggrund af de erfaringer jeg har med herfra, er jeg i dag næste i mål med et “standard” sortiment til vores Købmandsgård. Grunden til at jeg har sat standard i citationstegn er, at sortimentet tilpasses i forhold til årstiden, så i sommerhalvåret vil der naturligvis være en overvægt af hvidvine og rosévine på hylderne og i vinterhalvåret vil vores rødvine være tungere og have mere dybde, så de komplementere de mere fyldige og krydrede retter.

Sortimentet i Holms Vinotek, altså den vin der serveres, er ikke identisk med den vin vi har i Holms Købmandsgård. Årsagen til dette er, at vi simpelthen ikke kan blive ved med at finde plads til alle de dejlige vine, som vi serverer i Vinoteket. Du vil dog altid have mulighed for at spørge ind til vinene du har smagt og vi vil altid forsøge at skaffe en specifik vin hjem, hvis den stadig er i sortiment ved vores leverandører.

Vin – fakta

Vin er en fællesbetegnelse for alkoholiske drikke fremstillet ved gæring af druer,  fra forskellige arter af vinstokke. Vinen opdeles i alt efter sorter, typer & samt på lande og regioner.

Der findes forskellige typer af vin, hvoraf de mest almindelige er “stille” vine, mousserede vine og dessertvine.

Vin – myte

De fleste bruger forholdsvis flere penge pr flaske, når de køber rødvin i forhold til når de køber hvidvin.

Hvis denne påstand er sand er der rigtig mange, der går glip af deres livs bedste glas vin!

cocktail, wine glass, ring-2684866.jpg
Scroll to Top